کدگذاری

کد چیست؟ نوارهای تستِ تولید شده، یک بستر هستند که روی آنها الکترودهای رسنا و لایه‌­های دیگر به روش‌­های مختلف چاپ و لایه نشانی شده‌­اند. این نوارها روی صفحه­‌هایی‌ با هم چاپ و لایه نشانی می­‌شوند و سپس به شکل محصول نهایی برش داده و بسته‌­بندی می­‌شوند. ویژگی­‌های هر صفحه با صفحه­‌های دیگر ممکن است اندکی تفاوت داشته باشد. این تفاوت می‌­تنواند ناشی از عواملی همچون تفاوت در مقدارِ آنزیم و موادِ تثبیت شده، تفاوت اندک در مقاومت الکتریکیِ الکترودها و مواردی از این دست باشد. به دلیل همین تفاوت‌­ها، وقتی مقدار ثابتِ خون (به اندازه­‌ی پنجره­‌ی نوکِ نوار) گذاشته می‌­شود، ممکن است پاسخِ متفاوتی ایجاد کند. به همین دلیل و برای رفع این مشکل، یک اصلاحِ کلی روی نمودار کالیبراسیون ایجاد می‌­کنند. به این معنا که یک ضریبِ اصلاح با توجه به محدوده­‌ی پاسخ و مقاومت در نظر گرفته می­‌شود. این اصلاح در قالبِ یک کد برای هر بسته یا هر بچ نوار تولید شده تعریف می‌­شود. بسته به دقت در اصلاح، تعداد کدهای تعریف شده توسط یک تولیدکننده متفات است. برای افزایش دقت می­‌توان کدهای بیشتر در ناحیه­‌ای باریکتر از ویژگی­‌ها را تعریف کرد.

از نظرِ کدگذاری گلوکومترها به سه دسته تقسیم می‌­شوند:

در برخی گلوکومترها کدگذاری باید برای هر بسته نوار انجام شود. در این‌ها، به همراهِ هر بسته نوار، یک چیپ یا تراشه ارائه می‌­شود که کدِ مربوط به آن بسته نوار را برای دستگاه تعریف می­‌کند. کاربر باید قبل از استفاده از نوارها، تراشه‌­ی مربوطه را در دستگاه وارد کند. کُدِ تراشه در دستگاه تعریف می­‌شود و عددِ کُد روی نمایشگر ظاهر می‌­شود که باید با کُدِ درج شده روی بسته نوار مطابق باشد.

برخی کلوگومترها کدگذاری خودکار دارند، به این معنا که نیازی به وارد کردنِ تراشه توسط کاربر نیست. اطلاعات کد درون هر نوار قرار داده شده است و با وارد کردنِ نوار به دستگاه، کد مربوط روی گلوکومتر نشان داده می‌­شود. کاربر باید فقط برای اطمینان، این کد را با کُد درج شده روی بسته نوار تطبیق بدهد.

برخی گلوکومترها هم بدون کد هستند. فرایند تولیدِ نوارها در اینها اغلب با پوششی از طلا روی بستر و سپس برشِ آن توسط لیزر انجام می‌­شود. به همین دلیل شباهت نوارها به هم بسیار زیاد است و نیازی به کدگذاری ندارند.